luni, 10 decembrie 2012

Zapada:)

Azi vin cu o postare care este inscrisa in cadrul concursului ,,Postarile de iarna'' organizat de fetele de la Love for books. Ce pot sa spun, am mai participat si anul trecut la acest concurs si mi se pare chiar foarte interesant, asa ca sa incepem cu prima tema si anume ZAPADA.

Am zis sa fie o postare mai jucausa, avand in vedere tema data, adica sa fim seriosi cand amintesti de zapada te gandul iti fuge la bataile cu bulgari din curtea scolii, la omul de nea care te asteapta in fata casei sau la ingerii pe care astepti un an intreg sa ii asterni in stratul gros de omat.




Da, intradevar m-am gandit sa scriu despre asta prima data sau un dialog intre oamenii de zapada   s-a conturat instant in mintea mea, dar mai apoi am vazut un videoclip care m-a impresionat asa ca in cele ce urmeaza am sa va fac un ,,prospect'' al zapezii.

Cui i se adreseaza acest medicament? Tuturor, in special oamenilor care au uitat de copilarie si bucuriile simple ale vietii.

Ce vindeca? Patura de nea, care acopera pentru o scurta perioada de timp pamantul, vindeca toata ura si invidia care se gasesc in lume, tot egoismul si toata cruzimea care ne schimba in fiecare zi. 

Cand se administreaza? In preajma sarbatorilor de iarna.

Cum actioneaza acest ,,medicament''? Procedeul prin care sufletul uman se vindeca nu este deloc unul greu, dar trebuie urmat cu atentie si anume: astepti valsul micilor fulgi de nea, iar cand acestia isi pornesc dansul efemer, ia-ti un scaun si priveste atent la spectacol. La inceput vei fi plictisit si vei crede ca ceea ce am zis eu sunt doar niste baliverne culese din basmele pentru copii. Orice ai crede, ideea e sa privesti in continuare pe fereastra si totul va incepea sa prinda contur. Priveste atent! Stelutele inghetate tocmai au urcat pe scena, detaseaza-te de lucrurile ce te inconjoara si fi atent la caderea fulgisorilor. Acum, incearca sa vezi tot spectacolul prin sufletul de copil de odinioara, aminteste-ti de prima ta ninsoare si cate sentimente launtrice te-au invadat cand ai realizat ca NINGE. Incearca sa iti amintesti cum curios si totodata arzand de nerabdata ai fugit afara si te-ai minunat de formele de gheata care se napusteau asupra ta. Ai incercat sa ti unul in mana sau ghidus asemeni unui spiridus ai asteptat ca una dintre aceste forme minunate sa ti se aseze pe varful limbii. Ei bine, gata asta e tot. Nu te mai gandesti tu acum ca vecinul tau Ion ti-a ,,furat'' locul de parcare sau ca seful ti-a dat o gramada mare de hartii si formulare ce trebuie completate sau ca mama ti-a confiscat telefonul *fara de care nu poti trai* sau alte lucruri de felul acesta care nu fac altceva decat sa iti mohorasca viata. 

Acum tu simti doar bucuria copilariei, care trebuie sa iti ramana pe veci in suflet.

Deeeciii dupa o lunga postare despre leacul babesc pe numele sau ,,Zapada'' distribuit de ,,Norii Gri'' S.R.L, vreau asa ca o mica concluzie sa va mai zic sa nu uitati ca zapada este un simbol al puritatii si al inocentei asa ca bucurati-va din plin de ea:)

Si daca asta nu a fost suficient ca sa va scot din casa:)) va las un cantec care sper sa va imbie la o adevarata lupta cu zapada sau mai degraba la o plimbare romantica prin zapada:)


Take care:D
A da si sa nu uitati sa va luati medicamentul:))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu